Je bent hier : projecten - projecten - LYwG


LYwG: Support Structure for Local Youth work Groups

Jongeren in Roemenië willen initiatief nemen in de samenleving. Tijdens uitwisselingen (1999) werd hen duidelijk dat jeugdbeweging/speelpleinwerking (met spel als methodiek) een interessante en haalbare jeugdwerkvorm voor hen was. Op vraag van Roemeense jongeren startte Somepro met het opzetten van cursussen in Roemenië.

Na 3 jaar groeiden de cursussen uit tot een nationale dimensie en werd er gezocht naar een ondersteuning voor dit jeugdwerk in Roemenië. Samen met de Nationale Autoriteit voor Jeugd (ANT) wordt dit project gerealiseerd. Er werd binnen dit project een nieuwe NGO opgericht “Asociatia Grupurilor Locale de Tineret” (AGLT) die lokale jeugdgroepen opstart, ondersteunt, alsook voor de nodige vorming zorgt. Jaarlijks worden een 5-tal cursussen gegeven. In 2000 is het gestart in 3 Roemeense gemeenten. Anno 2005 zijn er ondertussen al meer dan 50 gemeenten betrokken. Dit project wordt ontwikkeld i.s.m. de Vlaamse jeugdwerksector.

Met financiële steun van de Vlaamse Regering.
Periode 2000- ....

plaats : geheel Roemenië
Ro e m eense partner: De Roemeense Autoriteit voor Jeugd (Ministerie van Jeugd), Asociatia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT)
In samenwerking met Chiro, VVKSM, VDS, VVJ, Jint.


 
 
 
   
LYwG: Support Structure for Local Youth work Groups
   
Coördinatie centrum voor gezondheidspreventie
   
Lokale vrouwenorganisaties
   
Lokale jeugd (werk-) beleidsplannen en jeugdraden
   
Bijzondere jeugdzorg Roemenië
   
ADAM
   
Afvalbeleid

 
 
 
   
SME: Small Medical Enterprises
   
Project ouderenzorg
   
MIS: Mobiel Medische Eenheid